Wij vinden het belangrijk dat een aantal waarden worden nageleefd, zodat we allemaal met de neuzen in dezelfde richting staan. Dit geldt dus voor het bestuur, de vrijwilligers en bezoekers.

Voor ons betekent dit “Kom SPELEN!”. De waarden die hierin “verstopt” zijn, zijn:

S Sociaal
Tijdens de zomerperiode heeft De Delte een zeer sterke sociale functie. Naast dat je er “normaal” kunt zwemmen, worden er diverse andere activiteiten georganiseerd. Dit doen we dan veelal met andere sportverenigingen of organisaties. Voor zwem- en poloclub ISIS, is De Delte het thuisbad.

Op het terrein van De Delte vind je een officieel beachvolleybalveld. Dit wordt o.a. door Reva gebruikt voor trainingen en toernooien. Tevens vinden landelijke beachvolleybaltoernooien hier plaats. Ook de korfbalvereniging LDODK maakt vaak gebruik van het veld.

P – Plezier
Het is natuurlijk een open deur dat De Delte een plezierige tijd wil aanbieden. Dit is zowel van belang voor onze bezoekende klanten, als ook voor onze vrijwilligers.

Stichting De Delte stelt alles in het werk om de bezoekers een positieve ervaring te geven en hopen dan ook op positieve feedback. Ook als zaken beter kunnen, hopen wij dat van u te horen. Achter de schermen betekent dit, dat bijna 100 vrijwilligers jaarlijks alles in het werk stellen om het bad open te kunnen houden. Dat doen ze gelukkig ook met veel plezier en de maanden dat het bad open is, geven dan ook veel voldoening. Dit willen we graag zo houden en daarom zijn we continu op zoek naar vrijwilligers. Meer hierover via deze link.

E – Energie
Het zwemmen en alle nevenactiviteiten die georganiseerd worden, geeft veel energie. Deze energie moet worden aangevuld en daarom runt De Delte vanaf seizoen 2019 haar eigen kleine kampwinkeltje. Hier zijn naar de lekker ijsjes, het bakje koffie en een klein aantal zoetigheden, maar ook gezonde versnaperingen te koop.

De Delte steunt ook het JOGG initiatief, waarin de kracht van een gezonde omgeving wordt gezocht

L – Lokaal
De Delte heeft een zeer lokaal karakter. Wij zijn het enige openlucht zwembad in de wijde omgeving met verwarmd zwemwater. Daarom lukt het ons ook om ‘s ochtends vroeg al (07.00 uur) een groot aantal zwemmers te mogen ontvangen. Wij hechten er zeer aan deze functie ook in de toekomst te blijven vervullen en onze succes valt en staat met de lokale aanwezigheid en lokale steun. Wij zien u dan ook graag en vaak in ons bad.

E – Eerlijk
Net zoals jij eerlijk wilt worden behandeld, willen wij dat ook. Wij streven er dan ook naar om ethisch verantwoord te ondernemen. Wij steunen eerlijk en oprecht gedrag en zullen oneerlijk gedrag niet accepteren. Bij dat laatste kun je denken aan pesten, klieren, seksueel ongewenst gedrag, vernielen, etc.. Dat betekent dat wij een VOG opvragen voor elke vrijwilliger en dat wij vertrouwens contact personen hebben aangesteld voor als er wel een situatie is die onacceptabel is. 

N – Netheid
Bij netheid denken wij graag aan een net zwembad. Wij zorgen voor genoeg bakken om restafval in te gooien en verwachten van onze gasten dat ze dat ook doen. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat we netjes met elkaar omgaan. Het eerder genoemde pesten, klieren en ander ongewenst gedrag past dan ook niet bij ons zwembad en wij zullen optreden indien dit wel wordt geconstateerd.

Wij hopen “Kom SPELEN!” nu iets duidelijker is geworden en wij hopen jullie vaak te mogen verwelkomen bij De Delte.