Algemeen

In het belang van ieders gezondheid vragen wij alle onderstaande afspraken na te leven:

* Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
* Ga direct naar huis wanneer er tijdens het zwemmen corona-gerelateerde klachten ontstaan;
* Houdt 1,5 meter afstand. Tijdens specifieke activiteiten in het water met bijvoorbeeld een instructeur zijn afwijkingen hierop mogelijk;
* De kleedruimtes kunnen gebruikt worden, mits de 1,5 meter afstandsregel wordt toegepast;
* Bezoekers/zwemmers worden voorafgaand aan bezoek verzocht thuis naar het toilet te gaan;
* Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan het zwembad;
* Douches zijn geopend, waarbij 1,5 meter in acht genomen dient te worden;
* Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
* Schud geen handen;
* Vermijd drukte.

Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op. Betaal bij voorkeur met pin of contactloos.

Registreren is verplicht, reserveren blijft gewenst

Zwemmers moeten zich registreren, zodat we hen kunnen informeren bij een eventuele uitbraak. Door te reserveren is je bezoek geregistreerd en geef je aan alle vragen uit de gezondheidscheck van het RIVM met nee te kunnen beantwoorden. Registratie aan de kassa is ook mogelijk. Als je vooraf via de website reserveert, hoef je aan de kassa alleen maar af te rekenen.

De gegevens, die specifiek voor dit doel worden verzameld, worden door ons tenminste 14 dagen bewaard. Bij een uitbraak zullen wij deze gegevens verstrekken aan de GGD ten behoeve van bron- en contactonderzoek. De registratieplicht geldt ook voor de jeugd. Wij willen iedereen oproepen aan deze voorwaarde vanuit de overheid te voldoen.

Reserveren kan slechts een week vooruit. De reservering wordt per email bevestigd op het aan ons verstrekte emailadres. Bij de ingang zullen wij controleren of de inschrijving overeenkomt met de aanwezigheid. Om te voorkomen dat je bij elke reservering al je contactgegevens moet invoeren raden we je aan een account aan te maken. Een account aanmaken kan bij het maken van de eerste afspraak.

Annuleren

Onze insteek is dat we, zeker in deze tijd, zoveel mogelijk mensen willen laten zwemmen. Dat betekent dat de reservering niet vrijblijvend is. Als je niet kunt, annuleer dan tijdig. Dat kan via de bevestigingsmail.

Mogelijkheden

Er zijn twee vormen van zwemmen:

Banenzwemmen
Dit vindt plaats in het 25 meterbad. Het bad is opgedeeld in drie vakken van twee banen. In ieder vak mogen zes mensen tegelijk zwemmen. In totaal kunnen er dus maximaal 18 zwemmers tegelijk in het 25 meterbad. Op de middagen is er één vak beschikbaar waar maximaal acht zwemmers tegelijk kunnen zwemmen.

Banenzwemmen als specifieke activiteit blijft voorbehouden aan zwemmers met een abonnement of een 10-badenkaart. Meld je maximaal 10 minuten voor aanvang bij de ingang. Na afloop van het zwemmen kun je je omkleden in de kleedhokjes. Je hebt een kwartier de tijd om het zwembad weer te verlaten via de aangewezen route.

Vrij zwemmen
Dit vindt plaats in het familiebad. Het familiebad is voor iedereen toegankelijk. Jonge zwemmers worden begeleidt door een volwassene. De volwassene houdt op de kant en in het water 1,5 meter afstand. De begeleider dient, ook als deze niet zwemt, een plekje te reserveren. Op de middagen is ook een deel van het 25 meterbad beschikbaar voor vrij zwemmen.

De capaciteit voor het vrij zwemmen blijft begrenst op een niveau dat bij normale weersomstandigheden niet als een beperking wordt ervaren. Bij zeer goed weer zullen wij (indien het aantal reserveringen oploopt) afhankelijk van de omstandigheden van het moment wel een bovengrens hanteren. De middagen voor vrij zwemmen zijn niet langer gesplitst in meerdere blokken. Een reservering om 13.00 uur betekent dat je op elk moment die middag kunt komen, waarbij 17.00 uur de beoogde eindtijd van de afspraak blijft.