Algemeen

Vanwege de coronamaatregelen is het zwembad voorlopig alleen geopend voor abonnementhouders en is reserveren verplicht. Reserveren kan slechts een week vooruit. De beschikbare tijdsblokken staan op de website. De reservering wordt per email bevestigd op het aan ons verstrekte mailadres.

Op de achterkant van het abonnement staat een abonneenummer. Dit nummer heb je nodig bij het reserveren. Iedereen moet afzonderlijk onder zijn eigen nummer reserveren. Wij zijn namelijk verplicht jouw aanwezigheid te registreren. Dit in verband met eventuele nazorg in het kader van de coronamaatregelen. Bij de ingang zullen wij controleren of de inschrijving overeenkomt met de aanwezigheid. Om te voorkomen dat je bij elke reservering al je contactgegevens moet invoeren raden we je aan een account aan te maken. Dit maakt het reserveren veel eenvoudiger. Een account aanmaken kan bij het maken ven de eerste afspraak.

Annuleren

Onze insteek is dat we, zeker in deze tijd, zoveel mogelijk mensen willen laten zwemmen. Dat betekent dat de reservering niet vrijblijvend is. Als je niet kunt, annuleer dan tijdig. Dat kan via de bevestigingsmail. Dat is, als een blok vol is, de enige manier waarop een ander jouw plaats in kan nemen. We houden dat bij en als het nodig spreken we je daar op aan.

Mogelijkheden

Er zijn twee vormen van zwemmen:

Banenzwemmen
Dit vindt plaats in het 25 meterbad. Het bad is opgedeeld in drie vakken van twee banen. In ieder vak mogen zes mensen tegelijk zwemmen. In totaal kunnen er dus maximaal 18 zwemmers tegelijk in het 25 meterbad. We hebben daarbij de beschikbare capaciteit verdeeld in blokjes van een half uur. Simpelweg omdat onze ervaring is dat de meeste zwemmers niet meer tijd gebruiken. Het is bij het baantjeszwemmen niet verboden twee blokjes aansluitend te reserveren, zolang de maximale capaciteit niet word bereikt. Als andere zwemmers worden belemmerd te reserveren op de door hen gewenste tijd kunnen we ingrijpen.

Meld je maximaal 10 minuten voor aanvang bij de ingang. Buiten onder de overkapping is gelegenheid om je bovenkleding uit te trekken. Na afloop van het zwemmen kun je je omkleden in de kleedhokjes. Via de aangewezen route kun je het zwembad weer verlaten. Je hebt hiervoor een kwartier de tijd.

Op momenten dat er beperkt gebruik is van banenzwemmen kunnen we ruimte maken voor vrij zwemmen in het 25 meterbad. Dit regelen we via de reserveringsapp. Op zaterdag en zondag is er vanaf 15.00 uur sowieso ruimte voor de jeugd. De ruimte voor banenzwemmen is dan beperkt tot 1 blok.

Vrij zwemmen
Dit vindt plaats in het familiebad. Het familiebad is in eerste instantie alleen geopend voor zwemmers t/m 17 jaar. Jonge zwemmers mogen begeleidt worden door een volwassene. De volwassene houdt op de kant en in het water 1,5 meter afstand. De begeleider dient, ook als deze niet zwemt, een plekje te reserveren.

We hanteren blokken van 2,5 uur (op woensdagmiddag is de verdeling iets anders). In het weekend zijn er steeds twee blokken van 2 uur. Per tijdblok zijn vanaf heden maximaal 70 gasten toegestaan. De inloop is vrij, de eindtijd staat vast. Op dat moment moet je het terrein verlaten.

Met het oog op de beperkte capaciteit is het niet toegestaan twee blokken achter elkaar te reserveren. Omkleden mag in de grote kleedkamers.

Ontwikkelingen

We voelen ons verantwoordelijk voor ieders welzijn en veiligheid. Daarom hebben we bovenstaande keuzes moeten maken. We hopen dat jullie deze keuzes respecteren. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona en de behoeften van onze zwemmers hopen we ze te zijner tijd te kunnen aanpassen. Suggesties zijn altijd welkom!