Algemeen

Vanwege de coronamaatregelen is het zwembad voorlopig alleen geopend voor abonnementhouders en is reserveren verplicht. Verder is er een looproute. Klik hier om de looproute te bekijken. De looproute is ter plekke ook aangegeven.

Reserveren

Reserveren kan slechts een week vooruit. De beschikbare tijdsblokken staan op de website. De reservering wordt per email bevestigd op het aan ons verstrekte mailadres.

Op de achterkant van het abonnement staat een abonneenummer. Dit nummer heb je nodig bij het reserveren. Iedereen moet afzonderlijk onder zijn eigen nummer reserveren. Wij zijn namelijk verplicht jouw aanwezigheid te registreren. Dit in verband met eventuele nazorg in het kader van de coronamaatregelen. Bij de ingang zullen wij controleren of de inschrijving overeenkomt met de aanwezigheid. Om te voorkomen dat je bij elke reservering al je contactgegevens moet invoeren raden we je aan een account aan te maken. Dit maakt het reserveren veel eenvoudiger. Een account aanmaken kan bij het maken ven de eerste afspraak.

Mogelijkheden

Er zijn twee vormen van zwemmen:

Banenzwemmen
Dit vindt plaats in het 25 meterbad. Het bad is opgedeeld in drie vakken van twee banen. In ieder vak mogen zes mensen tegelijk zwemmen. In totaal kunnen er dus maximaal 18 zwemmers tegelijk in het 25 meterbad. In eerste instantie hanteren we een zwemtijd van 30 minuten. Meld je maximaal 10 minuten voor aanvang bij de ingang. Buiten onder de overkapping is gelegenheid om je bovenkleding uit te trekken. Na afloop van het zwemmen kun je je omkleden in de kleedhokjes. Via de aangewezen route kun je het zwembad weer verlaten. Je hebt hiervoor een kwartier de tijd. Specifieke voorwaarden aan het gebruik van het bad zijn elders op de website te vinden.

Vrij zwemmen
Dit vindt plaats in het familiebad. Het familiebad is in eerste instantie alleen geopend voor zwemmers t/m 17 jaar. Jonge zwemmers mogen begeleidt worden door een volwassene. De volwassene houdt op de kant en in het water 1,5 meter afstand. De begeleider dient, ook als deze niet zwemt, een plekje te reserveren. We hanteren blokken van 2,5 uur (op woensdagmiddag is de verdeling iets anders). In het weekend is er steeds 2 blok van 2 uur. Per tijdblok zijn maximaal 50 gasten toegestaan. De inloop is vrij, de eindtijd staat vast. Op dat moment moet je het terrein verlaten. Specifieke voorwaarden aan het gebruik van het bad zijn elders op de website te vinden.

Ontwikkelingen

We voelen ons verantwoordelijk voor ieders welzijn en veiligheid. Daarom hebben we bovenstaande keuzes moeten maken. We hopen dat jullie deze keuzes respecteren. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona en de behoeften van onze zwemmers hopen we ze te zijner tijd te kunnen aanpassen. Suggesties zijn altijd welkom!