Word nu vrijwilliger!
Bijdrage Rabobank Coöperatiefonds voor beachvelden De Delte

Geplaatst op: 2 april 2017

Voor het realiseren van beachvelden op de zonneweide bij het Gorredijkster zwembad, heeft beheerder Stichting De Delte een bijdrage van 7500 euro ontvangen vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland. Ook LDODK (korfbal), De Wrotters (rugby), vv Gorredijk (voetbal) en vv Reva (volleybal) profiteren hiervan, omdat al deze verenigingen gebruik gaan maken van de velden.

Tanja Bouma, voorzitter vv Reva, vertelt opgelucht hoe het zo ver gekomen is: ”Het begon met een veldje dat al jaren in de hoek van het grasveld bij het zwembad lag. Daar ging vv Reva in de loop der jaren ’s zomers steeds serieuzer op trainen. We knapten de zandbak op en zorgden voor nieuwe netten. Toen LDODK hier kunstgrasvelden aanlegde, konden we de beachvelden verplaatsen en vergroten. Op dat moment waren er al plannen om het nóg groter aan te pakken; die plannen worden nu gerealiseerd. Door onder andere de steun van de Rabobank.”

Samen daadkrachtig

Ruud Wubbolts van Stichting De Delte vult aan: ”Het is geweldig om te zien hoe meerdere sportverenigingen de handen ineenslaan. ’Beachen’ wordt steeds populairder, niet alleen in volleybal, maar ook bijvoorbeeld rugbyers vindt je regelmatig op toernooien op het strand. Doordat ze samenwerken, hebben de verenigingen bij meerdere subsidieverstrekkers geld kunnen inzamelen. De exploitatiekosten kunnen we delen.”

Lokaal versterken

Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

 

 

FOTOBIJSCHRIFT

Marktteammanager Peter Renes rijkt de cheque van het Rabobank Coöperatiefonds uit aan Ruud Wubbolts van Stichting De Delte en Tanja Bouma van vv Reva.

Laatste Facebook bericht Like ons
Lid worden Direct lid worden